Venlo Studentenstad

Venlo is een wereldstad op provinciale schaal, een energieke, moderne handels-, transport- en industrieregio aan de Maas, vlakbij de grens met Duitsland. Venlo bruist, het is het culturele epicentrum van Noord-Limburg. Met volop activiteiten, inspirerende kunst, hippe festivals, uitdagende winkels en heerlijke terrasjes in de knusse, historische binnenstad en aan de gemoderniseerde Maasboulevard.

In de omgeving vind je Limburg's meest afwisselende en bijzondere natuurgebieden. Het is niet voor niets dat hier de Floriade 2012 succesvol gestalte kreeg. En dat zich hier het meest veelzijdige tuinbouwgebied bevindt.

Bovendien is Venlo vooruitstrevend: het omarmde als eerste stad in de wereld de principes van het cradle to cradle-denken en geeft nu het nieuwe stadskantoor volgens deze principes vorm.Tussen het vernieuwde station (HAS Hogeschool ligt op drie minuten loopafstand) en de gemoderniseerde Maasboulevard ligt een knus stadscentrum met een keur aan winkels, restaurants en cafés.

Heb je als student vragen over onderstaande onderwerpen? Kijk dan op www.checkpointvenlo.com voor meer informatie hierover.

• Kamers
  • Onderwijs