Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

Het Topklas Ondernemen-traject is een bijzondere afstudeervariant, waarmee je een geweldige kans wordt geboden om zonder compromissen je eigen zakelijke passie te volgen, ofwel inclusief het HBO-diploma en je eigen bedrijf!

Afstuderen met Topklas ondernemen

Lef, volharding en ambitie. Passen die eigenschappen bij jou? Dan is de afstudeervariant Topklas Ondernemer iets voor jou! 

Je krijgt de gelegenheid om in het 4e jaar van je hbo bachelor opleiding een eigen onderneming op te zetten. Het maakt niet uit welke opleiding je aan HAS Hogeschool volgt. Bij elke opleiding is het mogelijk om in plaats van het reguliere afstuderen via een bedrijfsopdracht het afstudeertraject Topklas Ondernemen te volgen.

Ondernemerschap

Een spannende uitdaging van formaat waar je niet alleen voor staat. Samen met je medestudenten zet je de eerste stappen in het ondernemerschap.

Vanzelfsprekend komt in het Topklasjaar het theoretisch kader aan bod. Maar nog veel belangrijker is de praktijk. Je steekt de handen uit de mouwen en onderzoekt hoe levensvatbaar jouw idee is.

Bovendien leer je als ondernemer in wording hoe je een win-winsituatie creëert.

Denk en daadkracht

Een essentiële vraag voordat je de Kamer van Koophandel binnenstapt:

  • zit de wereld te wachten op jouw idee of aanpak?
  • Wat zijn je unique selling points?
  • En wat zijn de valkuilen?

De antwoorden ontdek je tijdens het ontwikkelen van je visie en het planmatig uitwerken van je strategie. Zo leer je denk- en daadkracht met elkaar te combineren en vol te houden. Ondersteuning krijg je zowel van ondernemers uit de praktijk als van docenten/coaches.

Of je jonge onderneming een succes wordt? Dat hangt helemaal van jezelf af!