Ga je het studiejaar 2020-2021 studeren bij HAS Hogeschool? Op deze pagina's vind je alles om goed voorbereid aan je nieuwe opleiding te beginnen:

Let op! In verband met de corona maatregelen, zorg er voor dat je alle infopagina's op deze eerstejaars pagina's goed doorleest en je mail in de gaten houdt om geïnformeerd te blijven.

Corona en de HAS

Het eerste jaar en coronamaatregelen

Vanwege het coronavirus en bijbehorende maatregelen moeten we ons allemaal aanpassen om de veiligheid van onszelf en onze medemensen te kunnen waarborgen. Jouw studietijd gaat er anders uitzien dan dat je misschien eerder had voorgesteld. Op dit moment zijn we bij HAS Hogeschool druk bezig om protocollen, regels en afspraken op te stellen om studenten vanaf september op een passende manier te verwelkomen; zowel online als fysiek.

Info over het eerste jaar

Bekijk de Q&A voor alle info over hoe de 1ste weken van jouw studietijd eruit gaat zien. Uiteraard volgen wij in alle gevallen de richtlijnen en adviezen van het RIVM en het kabinet.

Online webinar: studeren in tijden van corona

Via de opleiding waar je jezelf hebt ingeschreven ontvang je in juni een uitnodiging om deel te nemen aan het online webinar: studeren in tijden van corona. Tijdens dit webinar krijg je meer informatie over hoe de eerste periode na de zomervakantie eruit gaat zien en kun je al je vragen stellen.

Studentenfestival

HBO Intro @ home

Bezoek ook het HBO intro festival @ home op 3 september a.s. Dit studentenfestival is beschikbaar voor alle studenten van HAS Hogeschool.

Meld je aan via de website van het HBO Intro Festival!

Regel het via DUO

Studiefinanciering

Op de website van de DUO vind je alle informatie over:

• studiefinanciering
  • collegegeldkrediet
  • studentenreisproduct (OV-chipkaart voor studenten)

DUO

Verzekering

WA en ongevallen

Als student ben je via HAS Hogeschool verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid, voor zover je tijdens onderwijsactiviteiten (ook tijdens binnenlandse stages en bedrijfsopdrachten) schade toebrengt aan anderen. Je bent ook verzekerd tegen risico’s van ongevallen met lichamelijk letsel.

Het eigen risico van de verzekering is voor je eigen rekening. Meer informatie vind je op intranet. In het begin van het studiejaar krijg je daar toegang toe.

Vragen over het 1ste jaar?

Studentzaken

HAS Hogeschool
aspirant@has.nl 088 - 890 36 00

HAS Hogeschool
has@has.nl +31 88 890 3600

Social Media van HAS Hogeschool

Wist jij al dat HAS Hogeschool ook op social media te vinden is? Volg HAS Hogeschool op Twitter en like ons op Facebook en Instagram.

Tijdens de zomervakantie kan het zijn dat HAS Hogeschool beperkt bereikbaar is. Via Facebook, Instagram en Twitter kan je altijd je vraag stellen!