Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

Bekijk hier de Corona Q&A voor eerstejaars studenten voor studiejaar 2020 - 2021 van HAS Hogeschool. 

Bekijk hier het overzicht van de Corona Q&A

 1. Wanneer start het schooljaar?
  Het schooljaar 2020-2021 start op maandag 31 augustus. Je ontvangt voor die tijd van je opleiding informatie over een introductiedag en het onderwijs in blok 1. 
   
 2. Hoe ziet mijn introductie eruit bij mijn nieuwe opleiding?
  We vinden het belangrijk dat nieuwe studenten elkaar leren kennen. Op dit moment zijn we bezig om binnen de richtlijnen van het RIVM en kabinet een passende kennismaking te organiseren. De invulling van de introductiedagen verschilt per opleiding. Je eigen opleiding informeert je over hoe en wanneer jouw introductiedag wordt vormgegeven Heb je daar vragen over?  Neem dan contact op met de studieadviseur van je opleiding.

  Naast de introductie van de opleidingen zelf, organiseert studentenvereniging Gremio Unio elk jaar een introductie in Den Bosch. In verband met de verscherpte maatregelen met betrekking tot introductiedagen afgegeven door het RIVM en kabinet gaat de introductie vanstudentenvereniging Gremio Unio er anders uitzien dan andere jaren. Bekijk hier de actuele informatie over de introductiedag(en) van studentenvereniging Gremio Unio.
 3. Hoe weet ik waar ik precies moet zijn als ik voor het 1st naar HAS Hogeschool ga/les heb?
  Je eigen opleiding informeert je over waar je moet zijn als je voor de eerste keer bij HAS Hogeschool komt. Je wordt opgevangen door iemand van de opleiding. 
   
 4. Moet ik een mondkapje dragen als ik op school ben om lessen te volgen?
  Nee, het is niet verplicht om een mondkapje te dragen tijdens de lessen op HAS Hogeschool.
   
 5. Hoe ziet het onderwijs in blok 1 van studiejaar 2020-2021 eruit?
  Het onderwijs in blok 1 vindt zowel fysiek als online plaats. Je bent in ieder geval 1 x per week aanwezig bij HAS Hogeschool om lessen te volgen. Het andere onderwijs vindt online plaats. Hoe de precieze invulling eruit ziet is per opleiding verschillend. Je ontvangt daarover uiterlijk eind augustus informatie over hoe de eerste week/weken eruit gaan zien. 
   
 6. Als ik niet veel op school hoef te zijn door online lessen, is het dan nog wel nuttig om op kamers te gaan?
  Zodra de maatregelen versoepeld kunnen worden, zal er ook meer fysiek onderwijs worden gegeven. Je bent dan meer aanwezig op HAS Hogeschool. Helaas kunnen we daar nog verder geen uitspraken over doen. Het is dan ook een persoonlijke afweging. 
   
 7. Welke eisen moeten er aan een laptop zitten wil ik goed het online onderwijs kunnen volgen?
  Omdat bepaalde programma's die door opleidingen worden gebruikt niet op MacOS-systemen werken, adviseert HAS Hogeschool je een Windows-laptop. Per opleiding zijn de laptop-eisen verschillend. Kijk op de eerstejaarspagina’s op de website van HAS Hogeschool goed welke eisen er worden gesteld aan een laptop voor jouw opleiding. 
   
 8. Welk programma gebruikt HAS Hogeschool om het online onderwijs vorm te geven?
  HAS Hogeschool maakt gebruik van MS Teams. 
   
 9. Hoe ontvang ik mijn studieboeken die ik online bestel bij boekhandel Hurkmans?
  Boekhandel Hurkmans zorgt ervoor dat de boeken gratis bij je thuis bezorgd worden. Online je boeken bestellen kan bij Hurkmans: https://www.boekhandelhurkmans.nl/ 
   
 10. Ik heb een functiebeperking. Wat kan HAS Hogeschool voor mij doen?
  Binnen HAS Hogeschool is er een werkgroep Studie + die zich richt op studenten met een functiebeperking. Zij begeleiden studenten die daar behoefte aan hebben. Het is belangrijk dat HAS Hogeschool op de hoogte is in het geval van een functiebeperking (denk aan visuele, auditieve en motorische handicaps, stoornissen in de taal, spraak en/of rekenen, chronische en psychische ziektes of stoornissen in het autistisch spectrum). Lees meer informatie over Studie + op onze site. 
   
 11. Kan ik in blok 1 terecht in het Study Centre (bibliotheek) om te studeren?
  Vooralsnog zijn het Study Centre (Den Bosch)) en de stilteruimte (Venlo) gesloten. Je kunt er dus niet terecht om te studeren. Zodra blijkt dat dat wel weer mogelijk is omdat de maatregelen versoepeld worden, zullen ook hier nieuwe mogelijkheden ontstaan. 
   
 12. Kan ik in blok 1 van studiejaar 2020-2021 terecht in het Study Centre (bibliotheek) voor het lenen van boeken?
  De papieren collectie is niet beschikbaar voor uitleen. Mocht je dringend een specifiek papieren boek nodig hebben uit de collectie, neem dan via de mail contact op met Information Services. We bekijken dan of er mogelijkheden zijn om dit te realiseren.
  Tip: Gebruik de digitale collectie: zoek in de databanken in Greeni, kijk of er een e-book beschikbaar is in Greeni.
   
 13. Hoe onderhoud ik contact met docenten/mijn coach/medestudenten als ik niet vaak op school ben?
  Als je niet op school bent voor lessen, dan houd je contact met docenten/jouw coach/medestudenten via MS Teams of via e-mail.