Op deze pagina vind je als eerstejaarsstudent praktische informatie, specifiek voor de opleiding Geo Media & Design in Den Bosch:

• start van studiejaar
  • literatuurlijst en leermiddelen
  • kosten van leermiddelen en collegegeld
  • minimumeisen laptop
2020-2021

Start studiejaar

Het studiejaar 2020-2021 begint op maandag 31 augustus. Je krijgt dan het lesrooster voor blok 1. Daarop staat aangegeven welke activiteiten en lessen er in de verschillende weken plaatsvinden. In de 1ste week zijn op alle dagen activiteiten gepland. De lestijden liggen tussen 8.30 en 18.00 uur.

De introductie zal plaatsvinden op dinsdag 1 september 2020 vanaf 8.30 uur bij HAS Hogeschool vestiging Den Bosch.
Het programma ziet er als volgt uit:

• Welkom en introductie door Michiel Jellema van Geo Media & Design (1 uur)
  • Introductieles waarbij jij je coachklas leert kennen en ruimte is om vragen te stellen (1 uur)
  • Introductie Mapping Natural Hazards door hogeschool docent Huub Bruens (1 uur)

Dictaten, boeken en Blackboard-leermiddelen

Literatuurlijst

Op de literatuurlijst vind je alle dictaten, boeken en Blackboard-leermiddelen die je voor blok 1 nodig hebt. De lijsten voor latere blokken krijg je na aanvang van het studiejaar.

Literatuurlijst

Bestel boeken tijdig

Leermiddelen

Dictaten bestel je van te voren bij Boekhandel Hurkmans (filiaal in HAS Hogeschool).
Boeken bestel je van tevoren, bij een boekhandel zoals Boekhandel Hurkmans
De meeste boeken hebben een korte levertijd, maar omdat een aantal minder gangbaar is raden we je aan om niet te lang te wachten en voor 10 augustus te bestellen. Boeken en dictaten die via Boekhandel Hurkmans worden besteld, worden zonder verzendkosten thuisgestuurd.

Blackboard-leermiddelen worden in blok 1 digitaal verstrekt.

Leermiddelen en activiteiten

Kosten leermiddelen

• Boeken en leermiddelen: 370 euro
  • Software: 130 euro
  • Excursies en introductieactiviteiten: 300 euro (deze kosten zijn een indicatie, door Corona kan dit bedrag lager zijn)

Alle bedragen zijn indicatief.

Andere kosten

Collegegeld

Naast de kosten van leermiddelen betaal je wettelijk collegegeld. Dat is voor het studiejaar 2020-2021 vastgesteld op op € 2.143.

Als je al een hbo- of wo-studie hebt afgerond, moet je HAS-instellingscollegegeld betalen. Dat bedraagt € 8.025.

Collegegeld betalen

Windows aanbevolen

Minimumeisen laptop

Omdat op de HAS geen vaste computers voor studenten beschikbaar zijn, moet je over een eigen laptop beschikken. Om daar goed mee te kunnen werken, moet je laptop aan een aantal minimumeisen voldoen.

Omdat bepaalde programma's die door Geo Media & Design worden gebruikt niet op MacOS-systemen werken, adviseert HAS Hogeschool je sterk een Windows-laptop. Let ook op de aanbevolen specificaties, zoals de schijfgrootte.

Minimumeisen

Hardware

• Processor Intel Core i5 - i7 aanbevolen
    Voldoende processorcapaciteit voor modern besturingssysteem, zoals Windows 10
  • Grafische kaart NVIDIA GeForce MX150
  • Schermresolutie WXGA (1280x768 pixels) - full HD (1920x1080 pixels) aanbevolen
  • 8 GB intern geheugen - 16 GB aanbevolen
    Voldoende geheugencapaciteit voor modern besturingssysteem, zoals Windows 10
  • 100 GB vrije schijfruimte - 512 GB en SSD-schijf aanbevolen
    Voldoende schijfruimte om naast besturingssysteem ook andere applicaties te kunnen installeren, zoals MS Office
  • WiFi-standard IEEE 802.11n 2,4/5GHz
    5GHz-ondersteuning voor optimale verbinding met draadloos netwerk van HAS Hogeschool
  • Lange accuduur
    Stroomvoorzieningen niet altijd beschikbaar
Minimumeisen

• Windows 10 - 64 bit-versie aanbevolen
  • MS Office - meest recente versie aanbevolen
  • Up-to-date anti-virus en -malware

Als student kun je (na de start van het studiejaar) via www.surfspot.nl voordelig software aanschaffen, zoals MS Windows, Adobe Creative Cloud en SPSS. MS Office 365 Pro Plus stelt HAS Hogeschool al gratis beschikbaar.

Vragen over de opleiding?

Jeanie van Driel

Studieadviseur Geo Media & Design