Op deze pagina vind je als eerstejaarsstudent praktische informatie, specifiek voor de opleiding Healthy Living in Venlo:

• start van studiejaar
  • literatuurlijst en leermiddelen
  • kosten van leermiddelen en collegegeld
  • minimumeisen laptop
2020-2021

Start studiejaar

Het studiejaar 2020-2021 begint op maandag 31 augustus. Je krijgt dan het lesrooster voor blok 1. Daarop staat aangegeven welke activiteiten en lessen er in de verschillende weken plaatsvinden. In de 1ste week zijn op alle dagen activiteiten gepland. De lestijden liggen tussen 8.30 en 18.00 uur.

De gezamenlijk introductie is op donderdag 27 augustus van 9.30 uur tot 17.00 uur.

Dictaten, boeken en Blackboard-leermiddelen

Literatuurlijst

Op de literatuurlijst vind je de leermiddelen die je in het eerste leerjaar nodig hebt. Naast bijgevoegde boeken, wordt ook gebruik gemaakt van dictaten en handleidingen die beschikbaar gesteld worden via BlackBoard (toegankelijk vanaf de start van de opleiding).

Literatuurlijst

Bestel boeken tijdig

Leermiddelen

Dictaten bestel je van te voren bij Boekhandel Hurkmans (filiaal in HAS Hogeschool).
Boeken bestel je van tevoren, bij een boekhandel zoals Boekhandel Hurkmans
De meeste boeken hebben een korte levertijd, maar omdat een aantal minder gangbaar is raden we je aan om niet te lang te wachten en voor 10 augustus te bestellen. Boeken en dictaten die via Boekhandel Hurkmans worden besteld, worden zonder verzendkosten thuisgestuurd.

Blackboard-leermiddelen worden in blok 1 digitaal verstrekt.

Leermiddelen en activiteiten

Kosten leermiddelen

Leermiddelen: € 300

Alle bedragen zijn indicatief.

Andere kosten

Collegegeld

Naast de kosten van leermiddelen betaal je wettelijk collegegeld. Dat is voor het studiejaar 2020-2021 vastgesteld op op € 2.143.

Als je al een hbo- of wo-studie hebt afgerond, moet je HAS-instellingscollegegeld betalen. Dat bedraagt € 8.025.

Collegegeld betalen

Windows aanbevolen

Minimumeisen laptop

Omdat op de HAS geen vaste computers voor studenten beschikbaar zijn, moet je over een eigen laptop beschikken. Om daar goed mee te kunnen werken, moet je laptop aan een aantal minimumeisen voldoen.

Omdat bepaalde programma's die door opleidingen worden gebruikt niet op MacOS-systemen werken, adviseert HAS Hogeschool je een Windows-laptop. Voor enkele opleidingen gelden hogere systeemeisen.

Minimumeisen

Hardware

• Processor Intel Core i5
    Voldoende processorcapaciteit voor modern besturingssysteem, zoals Windows 10
  • Schermresolutie WXGA (1280x768 pixels)
  • 8 GB intern geheugen
    Voldoende geheugencapaciteit voor modern besturingssysteem, zoals Windows 10
  • 100 GB vrije schijfruimte
    Voldoende schijfruimte om naast besturingssysteem ook andere applicaties te kunnen installeren, zoals MS Office
  • WiFi-standard IEEE 802.11n 2,4/5GHz
    5GHz-ondersteuning voor optimale verbinding met draadloos netwerk van HAS Hogeschool
  • Lange accuduur
    Stroomvoorzieningen niet altijd beschikbaar
Minimumeisen

• Windows 10 - 64 bit-versie aanbevolen
  • MS Office - meest recente versie aanbevolen
  • Up-to-date anti-virus en -malware

Als student kun je (na de start van het studiejaar) via www.surfspot.nl voordelig software aanschaffen, zoals MS Windows, Adobe Creative Cloud en SPSS. MS Office 365 Pro Plus stelt HAS Hogeschool al gratis beschikbaar.

Vragen over de opleiding?

Ryanne Wijnhoven

Studieadviseur Food Innovation, Healthy Living en Toegepaste Biologie