Kun jij energie krijgen van een oude palmboom?

Palm Power Challenge

Op de locatie HAS Hogeschool Den Bosch zijn er geen vaste pc-opstellingen beschikbaar gesteld voor zelfstudie. Er wordt van uitgegaan dat iedere student de beschikking heeft over een eigen laptop. Er is een Wifi-netwerk beschikbaar.
Hieronder staan de minimale specificaties vermeld waaraan een studentenlaptop zou moeten voldoen om optimaal gebruik te kunnen maken van de ICT-faciliteiten zoals deze door de HAS Hogeschool worden aangeboden.

Let op: Wij adviseren je gebruik te maken van een laptop met een Windows besturingssysteem en geen macOS besturingssysteem / Macbook.

Hardware

• Processor Intel Core processor i5
    Voldoende processor capaciteit die nodig is voor een modern besturingssysteem. Zoals bijvoorbeeld Windows 10.
  • Scherm resolutie WXGA (1280x768)
    HAS Hogeschool adviseert gebruik te maken van een schermresolutie van 1920x1080 (full HD)
  • 8GB intern geheugen
    Voldoende geheugen capaciteit die nodig is voor een modern besturingssysteem. Zoals bijvoorbeeld Windows 10.
  • 100GB vrije schijfruimte
    Voldoende schijfruimte om naast het besturingssysteem ook andere applicaties te kunnen installeren zoals MS Office.
  • WiFi standard IEEE 802.11n 2,4/5GHz
    De meest optimale connectie met het draadloze netwerk op de vestigingen van HAS Hogeschool wordt verkregen met een laptop die Wifi op 5GHz ondersteunt.
  • Lange accuduur
    Stroomvoorzieningen zijn niet altijd beschikbaar

• Windows 10*
    HAS Hogeschool adviseert voor studiejaar 2018-2019 om gebruik te maken van Windows 10, 64-bit.
  • MS Office 2016 / Office 365*
    HAS Hogeschool adviseert voor studiejaar 2018-2019 de meest recente versie van MS Office zoals die door Microsoft wordt aangeboden.
  • Up to date Antivirus en anti-malware*

* Studenten die zijn ingeschreven aan de HAS Hogeschool kunnen tegen sterk gereduceerde prijzen software aanschaffen via www.SurfSpot.nl zoals MS Windows, Adobe Creative Cloud, SPSS etc. HAS Hogeschool stelt MS Office 365 Pro Plus gratis voor studenten beschikbaar.
(Let op: dit kan pas vanaf de start van het studiejaar per 1 september!)

Voor studenten Geo Media & Design, Management van de Leefomgeving en Food Innovation, check hieronder de geadviseerde laptopspecificaties​!

Extra eisen

Opleidingen Management van de Leefomgeving, Geo Media & Design en Food Innovation

Ga jij de opleiding Management van de Leefomgeving, Geo Media & Design of Food Innovation studeren?

Hieronder zijn de geadviseerde laptopspecificaties van deze opleidingen te vinden.

Extra Specificaties

Processor

• Minimaal: Intel Core i5
  • Aanbevolen: Intel Core i7

Werkgeheugen

• Aanbevolen: 16GB

Grafische kaart

• Minimaal: NVIDIA GeForce MX150

Hardeschijf/SSD

• Minimaal 128 GB, SSD schijf aanbevolen

Scherm resolutie

• Minimaal: 1280x800
  • Aanbevolen: 1920x1080

Waarom deze extra eisen?

Als je een laptop hebt die niet aan deze eigenschappen voldoet kan het zijn dat de gebruikte software de laptop traag maakt of dat er niet voldoende schijfruimte is om de programma’s te kunnen installeren.

opleidingen Management van de Leefomgeving, Geo Media & Design en Food Innovation

Aanschaffen Macbook

Mocht je een Macbook willen kopen dan willen we daar als kanttekening bij geven dat een Macbook niet geschikt is voor  het gebruiken van de GIS software die tijdens deze studies wordt ingezet. We gebruiken voornamelijk de ArcGIS software van ESRI. Deze software werkt niet op een Macbook. Uiteraard kun je de GIS software wel op de computers bij HAS Hogeschool vrij gebruiken. De grafische software van Adobe en Microsoft Office werken wel op een Macbook.

*) Studenten die zijn ingeschreven aan de HAS Hogeschool kunnen tegen sterk gereduceerde prijzen softwaresoftware aanschaffen via  www.SurfSpot.nl zoals MS Windows, MS Office, Adobe CS Suite, SPS (dit kan pas vanaf de start van het studiejaar per 1 september!)