Kun je met een vr-bril een watersnood voorkomen?

Virtuele Overstroming Challenge

Op de locatie van HAS Hogeschool in Venlo worden voor de studenten geen vaste pc opstellingen beschikbaar gesteld voor zelfstudie. Er wordt van uitgegaan dat iedere student de beschikking heeft over een eigen laptop. Hieronder staan de specificaties vermeld waaraan een studentenlaptop bij voorkeur zou moeten voldoen om optimaal gebruik te kunnen maken van de ICT-faciliteiten zoals deze door de HAS Hogeschool worden aangeboden voor zowel de locatie Venlo als Den Bosch.

Let op: Wij adviseren je gebruik te maken van een laptop met een Windows besturingssysteem en geen macOS besturingssysteem / Macbook.

Hardware

• Processor Intel Core processor i5
    Voldoende processor capaciteit die nodig is voor een modern besturingssysteem. Zoals bijvoorbeeld Windows 10.
  • Scherm resolutie WXGA (1280x768)
    HAS Hogeschool adviseert gebruik te maken van een schermresolutie van 1920x1080 (full HD)
  • 8GB intern geheugen
    Voldoende geheugen capaciteit die nodig is voor een modern besturingssysteem. Zoals bijvoorbeeld Windows 10.
  • 100GB vrije schijfruimte
    Voldoende schijfruimte om naast het besturingssysteem ook andere applicaties te kunnen installeren zoals MS Office.
  • WiFi standard IEEE 802.11n 2,4/5GHz
    De meest optimale connectie met het draadloze netwerk op de vestigingen van HAS Hogeschool wordt verkregen met een laptop die Wifi op 5GHz ondersteunt.
  • Lange accuduur
    Stroomvoorzieningen zijn niet altijd beschikbaar

• Windows 10*
    HAS Hogeschool adviseert voor studiejaar 2018-2019 om gebruik te maken van Windows 10, 64-bit.
  • MS Office 2016 / Office 365*
    De HAS adviseert voor studiejaar 2018-2019 de meest recente versie van MS Office zoals die door Microsoft wordt aangeboden.
  • Up to date Antivirus en anti-malware*

* Studenten die zijn ingeschreven aan de HAS Hogeschool kunnen tegen sterk gereduceerde prijzen software aanschaffen via www.SurfSpot.nl zoals MS Windows, Adobe Creative Cloud, SPSS etc. HAS Hogeschool stelt MS Office 365 Pro Plus gratis voor studenten beschikbaar.
(Let op: dit kan pas vanaf de start van het studiejaar per 1 september!)