Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

's-Hertogenbosch of simpelweg Den Bosch is de leukste stad van Nederland. Dat zeggen ze niet alleen in Den Bosch maar dat blijkt ook uit allerlei onderzoeken. Je kunt er uitstekend winkelen, prima eten in iedere prijsklasse, leuk uitgaan en op het gebied van theater, film en festivals staat Den Bosch bovenaan in bijna iedere 'hit'lijst. Kortom: in Den Bosch zul je je niet snel vervelen.

Welkom in Den Bosch

Wil jij weten wat Den Bosch allemaal te bieden heeft? Bekijk dan de video over studentenstad Den Bosch! 

In de Verkadefabriek kun je lekker eten, de beste films zien en aan muziek en theater geen gebrek. Samen met HAS Hogeschool wordt daar bijvoorbeeld ook het jaarlijkse Film & Food Festival georganiseerd. 

Ben je op zoek naar een leuke tentje om te eten? De Korte Putstraat is dé Bossche eetstraat met leuke en gevarieerde eettentjes, maar er zijn nog vele andere straten met volop keuze aan restaurants. Overigens eet je de enige echte Bossche Bol bij De Groot vlakbij het centraal station 's-Hertogenbosch. Ook onze studentenvereniging Gremio Unio heeft hun eigen plek aan de Wolvenhoek, midden in de Bossche binnenstad.

Ook voor kunst en cultuur kun je in Den Bosch overal terecht. De stad ademt cultuur en historie: van de Sint Jans kerk tot muurschilderingen en van de vestingswerken tot aan de beelden van Jeroen Bosch. Verspreid over de hele binnenstad. En op het eeuwenoude marktplein kun je onder het wakende oog van Jeroen Bosch genieten van de vele terrassen. Als je daar maar aan studeren toekomt!

OMGEVING VAN Den Bosch

En vanuit HAS Hogeschool ben je binnen 10 minuten in de binnenstad. Ideaal dus, om na het studeren even de stad in te duiken! 

Bezoek de website 'bezoek Den Bosch' voor meer informatie over de stad.