Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

Venlo is een wereldstad op provinciale schaal, een energieke, moderne handels-, transport- en industrieregio aan de Maas, vlakbij de grens met Duitsland. Venlo bruist! Het is het culturele epicentrum van Noord-Limburg. Met volop activiteiten, inspirerende kunst, hippe festivals, uitdagende winkels en heerlijke terrasjes in de knusse, historische binnenstad en aan de gemoderniseerde Maasboulevard. Vanuit HAS Hogeschool loop je zo het centrum in.

Vernieuwend en vooruitstrevend

Bovendien is Venlo vernieuwend en vooruitstrevend! Het omarmde als 1ste stad in de wereld de principes van het cradle to cradle-denken. Dit is onder andere te zien aan het stadskantoor.

Tussen het vernieuwde centraal station, waar HAS Hogeschool op 3 minuten loopafstand van ligt, en de gemoderniseerde Maasboulevard ligt een knus stadscentrum met een ruim aanbod aan winkels, restaurants en cafés.

Omgeving van Venlo

In de omgeving vind je Limburg's meest afwisselende en bijzondere natuurgebieden. Het is niet voor niets dat hier de Floriade 2012 succesvol gestalte kreeg. Op het voormalige Floriade terrein in het Co-Creation Lab krijg je als HAS Hogeschool student ook les! En in Venlo bevindt zich een veelzijdige tuinbouwgebied.