Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

Varkenshouderij 'Berkhout Varkens' is een praktijkleerbedrijf voor de opleiding Veehouderij van HAS Hogeschool. Het is het bedrijf van de familie van den Berkmortel in Sint-Oedenrode. Zij ziet het grote belang voor de sector van goede opleidingen Veehouderij in Nederland en ondersteunt de HAS en haar studenten graag.

Familie van den Berkmortel runt een gesloten varkenshouderij inclusief opfok van eigen moederdieren in Sint-Oedenrode. Berkhout Varkens houdt haar varkens volgens Varken van Morgen / Beter Leven en beschikt over zichtruimtes en een boerderijbeleving met diverse activiteiten. In 2020 is het bedrijf verkozen tot EU Pig Ambassadeur voor de challenge varkenspromotie. Bij hen zijn studenten welkom voor excursies, maar ook voor onderzoeksprojecten. Van den Berkmortel profiteert op haar beurt van de resultaten van het onderzoek en van de frisse ideeën van de studenten.

Qua onderwijs biedt Berkhout Varkens studenten de handvatten om de maatschappelijke dialoog over een toekomstbestendige veehouderij te voeren en te ervaren hoe veehouders hier zelf een bijdrage aan kunnen leveren.