Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

In het Biolab, gesitueerd in de HAS Kas, worden practica en projecten uitgevoerd door verschillende opleidingen. De apparatuur in het Biolab is met name gericht op de onderwerpen:anatomie, morfologie en fysiologie van planten en dieren.

In het Biolab zijn allerlei meetapparatuur beschikbaar om allerlei variabelen bij planten en dieren te kwantificeren. Daarbij beschikt het Biolab over een groot aantal lichtmicroscopen en dissectie-microscopen (ook wel stereomicroscopen genoemd) die worden ingezet bij onder andere determinatie-practica waarvoor ook literatuur aanwezig is.

Onderzoeksfaciliteiten in de HAS KAS

Naast het Biolab bevindt zich in de HAS kas ook een zelfstandige onderzoeksfaciliteit (projectruimte K01) waar jij als student zonder begeleiding onderzoek kan uitvoeren. Hiertoe beschik over een breed scala een gebruiksmaterialen; denk hierbij aan pincetten, prepareernaalden, bakken, potten en zakken maar ook aan dissectiemicroscopen en lichtmicroscopen. Daarnaast beschikt deze ruimte over een aantal droogstoven (voor het drogen van plantmateriaal) en een aantal klimaatkasten waarin temperatuur (en in enkele gevallen relatieve luchtvochtigheid) nauwkeurig gestuurd kunnen worden. Alle materialen om jouw onderzoek tot een succes te maken!