Kun je met een vr-bril een watersnood voorkomen?

Virtuele Overstroming Challenge

HAS Hogeschool is in Limburg een intensieve samenwerking aangegaan met ca. 80 bedrijven in de directe omgeving van haar vestiging in Venlo. Deze bedrijven uit de agrofood-sector geven jou als student van HAS Hogeschool de mogelijkheid om hun toekomstige werkveld uitgebreid te leren kennen. Dit gebeurt door middel van bedrijfsexcursies, gastlessen, stages, praktijkcases, afstudeeropdrachten en practica op het bedrijf. 

Je gaat dus vanaf de eerste dag van je hbo opleiding bij HAS Hogeschool in Venlo direct bij wellicht een van je toekomstige werkgevers op hun bedrijf werken. 

Enkele voorbeelden zijn: Bayer Cropscience Vegetable Seeds, Fancom, ZON Fruit & Vegetables, ABAB, Houbensteyn Group.

Bekijk voor het volledige overzicht van onze partnerbedrijven has.nl
 

Toegepaste Biologie

Onderzoek natuurgebied Reindersmeer

De eerstejaars studenten Toegepaste Biologie Venlo vertrekken met de bus naar natuurgebied Reindersmeer. Eerst vertelt een gids de studenten meer over het natuurgebied, daarna nemen ze monsters voor hun project.

Food Innovation

Koken co-creation lab

In deze video zie je een les kookinspiratie aan eerstejaars studenten Food Innovation. Ze ervaren welke aardappels het meest geschikt zijn om te bakken en welke om te pureren. Daarnaast maken ze fudge en lolly's waarbij ze diverse smaken combineren. De resultaten worden geproefd en met elkaar besproken. 

Bedrijfskunde en agri-foodbusiness

presenteren businessplannen bij rabobank

Tweedejaars studenten Bedrijfskunde en agri-foodbusiness Venlo presenteren hun businessplannen bij de Rabobank in Roermond. Na het presenteren krijgen ze feedback van een aantal financiële experts,

Toegepaste Biologie

Excursie MTS Lucassen

Tweedejaars studenten Toegepaste Biologie Venlo gaan op excursie naar partnerbedrijf MTS Lucassen in Afferden. Bij deze vaste planten kwekerij krijgen ze een presentatie van de ondernemer en een rondleiding over de velden en de faciliteiten van het bedrijf.

Elke week in contact met het werkveld!

Samenwerken

‘fijn om theorie snel te koppelen aan de praktijk’
Rik (Bedrijfskunde en agri-foodbusiness)

‘afwisseling van tussen de boeken zitten en excursies is mooi’
Max (Bedrijfskunde en agri-foodbusiness)

‘als je bij het partnerbedrijf komt, valt het kwartje pas écht, dan begrijp je de theorie uit de lessen pas echt’
Sil (Food Innovation)

‘de opdrachten die je doet voor de partnerbedrijven doen er ook écht toe, je helpt ze mee het bedrijf te verbeteren’
Sophie (Food Innovation)

‘op deze manier kun je je goed oriënteren op de toekomst’
Ankie (Food Innovation)

Gastlessen, excursies, projecten en stages

met partnerbedrijven

‘fijn dat partnerbedrijven altijd gastvrij en enthousiast zijn’
Thom (Toegepaste Biologie)

‘je krijgt meteen contacten voor later, voor stages en werk’
Julian (Toegepaste Biologie)

‘mooi dat je te zien krijgt hoe het écht is’
Djailey (Toegepaste Biologie)

‘door alle excursies krijg je een inkijk in de keuken van de ondernemer en dat brengt theorie en praktijk dichter bij elkaar’
Amarens (Business Management in Agriculture & Food)

‘het is leuk en leerzaam om een project te doen voor een echt bedrijf’
Jetske (Business Management in Agriculture & Food)