Hoofdmenu

Studiekeuze-helper

HAS Hogeschool is in Limburg een intensieve samenwerking aangegaan met ca. 80 bedrijven in de directe omgeving van haar vestiging in Venlo. Deze bedrijven uit de agrofood-sector geven jou als student van HAS Hogeschool de mogelijkheid om hun toekomstige werkveld uitgebreid te leren kennen. Dit gebeurt door middel van bedrijfsexcursies, gastlessen, stages, praktijkcases, afstudeeropdrachten en practica op het bedrijf. 

Je gaat dus vanaf de eerste dag van je hbo opleiding bij HAS Hogeschool in Venlo direct bij wellicht een van je toekomstige werkgevers op hun bedrijf werken. 

Enkele voorbeelden zijn: Bayer Cropscience Vegetable Seeds, Fancom, ZON Fruit & Vegetables, ABAB, Houbensteyn Group.

Bekijk voor het volledige overzicht van onze partnerbedrijven has.nl
 

Toegepaste Biologie

Excursie Klopman Vleeskalveren

Studenten Toegepaste Biologie gaan op excursie naar Klopman Vleeskalveren in Grubbenvorst. Eigenaar Arjan Klopman vertelt over het bedrijf en de leefomgeving van de koeien.

Hippische Bedrijfskunde en Pet Business

Excursie stal in aanbouw

De eerstejaars studenten Hippische Bedrijfskunde en Pet Business gaan met een adviseur van Arvalis op excursie naar een stal in aanbouw. De adviseur vertelt over de vergunningen en financiële onderbouwing die nodig zijn voor het bouwen van de nieuwe stal.

Healthy Living

Experimenteren als productontwikkelaar

Tweedejaars studenten Healthy Living hebben een praktijk dag in Villa Flora. Voor hun jaaropdracht moeten ze een product ontwikkelen waarmee de gezondheid van een specifieke doelgroep verbeterd kan worden. Het product dat ze bedacht hebben gaan ze nu in de keuken maken en verbeteren.

Toegepaste Biologie

Onderzoek natuurgebied Reindersmeer

De eerstejaars studenten Toegepaste Biologie Venlo vertrekken met de bus naar natuurgebied Reindersmeer. Eerst vertelt een gids de studenten meer over het natuurgebied, daarna nemen ze monsters voor hun project.

Food Innovation

Koken co-creation lab

Eerstejaars studenten Food Innovation leren experimenteren met verschillende foodproducten. Bijvoorbeeld via een lesdag kookinspiratie. Ze ervaren bijvoorbeeld welke aardappels het meest geschikt zijn om te bakken en welke om te pureren. En leren diverse smaken van producten combineren. Je proeft en bespreekt vervolgens samen de resultaten.

Toegepaste Biologie

Excursie MTS Lucassen

Tweedejaars studenten Toegepaste Biologie Venlo gaan op excursie naar partnerbedrijf MTS Lucassen in Afferden. Bij deze vaste planten kwekerij krijgen ze een presentatie van de ondernemer en een rondleiding over de velden en de faciliteiten van het bedrijf.

Bedrijfskunde en agribusiness

presenteren businessplannen bij rabobank

Tweedejaars studenten Bedrijfskunde en agribusiness Venlo presenteren hun businessplannen bij de Rabobank in Roermond. Na het presenteren krijgen ze feedback van een aantal financiële experts.

Elke week in contact met het werkveld!

Samenwerken

‘Fijn om theorie snel te koppelen aan de praktijk’
Rik (Bedrijfskunde en agribusiness)

‘Als je bij het partnerbedrijf komt, valt het kwartje pas écht, dan begrijp je de theorie uit de lessen pas echt’
Sil (Food Innovation)

‘De opdrachten die je doet voor de partnerbedrijven doen er ook écht toe, je helpt ze mee het bedrijf te verbeteren’
Sophie (Food Innovation)

‘Op deze manier kun je je goed oriënteren op de toekomst’
Ankie (Healthy Living)

Gastlessen, excursies, projecten en stages

met partnerbedrijven

‘Fijn dat partnerbedrijven altijd gastvrij en enthousiast zijn’
Marit (Hippische Bedrijfskunde en Pet Business)

‘Je krijgt meteen contacten voor later, voor stages en werk’
Julian (Toegepaste Biologie)

‘Mooi dat je te zien krijgt hoe het écht is’
Djailey (Toegepaste Biologie)

‘Door alle excursies krijg je een inkijk in de keuken van de ondernemer en dat brengt theorie en praktijk dichter bij elkaar’
Amarens (Bedrijfskunde en foodbusiness)