Wil jij gaan studeren aan HAS Hogeschool en zorgen dat jouw mbo-opleiding perfect aansluit op je vervolgstudie? Ontdekken of het hbo bij jou past? Wil je alvast wennen aan de hbo-vaardigheden en de werkvormen uitproberen? Wil je jouw kennis van wiskunde, scheikunde en/of Engels op niveau krijgen? Volg dan het Young Professionals Traject voor een vliegende start!

Studentenverhaal

Peter volgde het Young Professionals Traject

Studeert nu: Bedrijfskunde en agri-foodbusiness
Vooropleiding: MAS - Teelt en Techniek

''Het Young Professionals Traject kan ik zeker aanraden! Je krijgt een goede indruk van de school en hoe het allemaal werkt op de HAS. Je kunt kiezen uit 3 vakken waar je moeite mee hebt. De docenten helpen je met deze vakken zodat je een betere overstap hebt van mbo naar hbo. Daarnaast leer je tijdens het Young Professionals Traject hoe de lessen op de HAS gegeven worden en hoe de omgang met docenten en medestudenten gaat.''

Oriëntatie en trainingen

Den Bosch

In Den Bosch kun je twee perioden los van elkaar volgen. De oriëntatie duurt 8 vrijdagen en begint op 29 november 2019. Aanmelden kan tot en met maandag 18 november 2019. De trainingen duren 15 vrijdagen en beginnen op 7 februari 2020. Aanmelden kan tot en met maandag 27 januari 2020.

Periode 1: Oriëntatie (8 vrijdagen)

Je bereidt je voor op het studeren aan HAS Hogeschool. Dit ga je doen:

• Met andere mbo-studenten over een wat langere periode de sfeer op de HAS proeven
  • Ervaren hoe je op de HAS zelfstandig, maar vooral samen leert en werkt
  • Gevarieerde casussen bestuderen (PGO oftewel probleemgestuurd onderwijs)
  • Trainen in communicatie en onderzoekvaardigheden met aandacht voor je studievaardigheden

Periode 2: Trainingen (15 vrijdagen)

Je doet kennis en vaardigheden op hbo-niveau op en kiest een of meer van de basistrainingen scheikunde, wiskunde en/of Engels.

Kosten

De introductie kost € 100. De trainingen kosten € 100 per basistraining. Bij een positief toetsresultaat bij wiskunde en scheikunde krijg je € 50 per training terug!

Traject van 20 weken

Venlo

In Venlo volg je één traject van 20 weken. Het traject duurt 20 vrijdagen en begint op 22 november 2019.

Traject (20 vrijdagen)

Je bereidt je voor op het studeren aan HAS Hogeschool. Dit ga je doen:

• Ervaren hoe je op de HAS zelfstandig, maar vooral samen leert en werkt
  • Een project uitvoeren op een onderwerp naar keuze
  • Trainen van communicatieve vaardigheden en studievaardigheden
  • Een basistraining in het vak wiskunde
  • Een basistraining in het vak scheikunde of economie
  • Er wordt intensief gewerkt aan de vaardigheden die op het hbo gevraagd worden

Kosten

Deelname aan het gehele programma kost € 200.

Studentenverhaal

Astrid volgde het Young Professionals Traject

Studeert nu: Bedrijfskunde en agri-foodbusiness
Vooropleiding: Mbo Melkveehouderij

"De HAS gaf op mijn mbo-school een voorlichting. Daar hoorde ik over het Young Professionals Traject en ik heb mezelf meteen aangemeld. Dit Young Professionals Traject duurde van november tot juni en heeft mij echt veel opgeleverd. Ik wist voordat ik écht kwam studeren al hoe er op de HAS gewerkt wordt. Dit maakte de overgang van mbo naar hbo een stuk makkelijker. Wat mij betreft is dit traject een aanrader!"

Vragen?

HAS Young Professionals Traject - Vestiging Den Bosch