Kun jij energie krijgen van een oude palmboom?

Palm Power Challenge

Voor studiejaar 2019-2020 is het aantal plaatsen voor de opleiding Toegepaste Biologie voor zowel vestiging Venlo als Den Bosch beperkt. Dat heet ‘numerus fixus’.

De uiterste inschrijfdatum voor deze opleidingen is 15 januari 2019.

Venlo of Den Bosch?

Bekijk hier de procedure

Toegepaste Biologie in Venlo

Toelatingseisen en procedure

Toegepaste Biologie in Den Bosch

Toelatingseisen en procedure

Selectieprocedure bij HAS Hogeschool

Bij de hbo-opleiding Toegepaste Biologie geldt voor studiejaar 2019 / 2020 een Numerus Fixus van maximaal 240 studenten voor de vestigingen Venlo en Den Bosch samen.
Om te kunnen starten bij deze opleiding doorloop je de volgende 7 stappen:

Stap 1: Kom naar de open dag

Proef de sfeer op de HAS, kom luisteren naar de voorlichtingspresentatie van Toegepaste Biologie en ontmoet docenten en studenten. Meld je hier aan voor de open dag van november.

Stap 2: Volg een proefstudeerdag

Tijdens een proefstudeerdag kom je erachter of de hbo opleiding Toegepaste Biologie bij jouw interesse en talenten past. Je kunt tijdens deze dag kennismaken met docenten en studenten en volop vragen stellen. Meld je hier aan voor een proefstudeerdag.

Stap 3: Vraag een DigiD aan voor 25 december 2018

Als je nog geen DigiD hebt, vraag deze dan vóór de Kerstvakantie  aan via www.digid.nl. Dit duurt enkele dagen. Een DigiD heb je nodig om je in te schrijven en studiefinanciering aan te vragen.

Stap 4: Meld je uiterlijk 15 januari 2019 aan

Je dient in Studielink een inschrijfverzoek in voor de opleiding Toegepaste Biologie in Venlo of Den Bosch.
Via het stappenplan van Studielink kun je informatie vinden over de stappen die je moet ondernemen om je aan te melden via Studielink.

Stap 5: Selectieprocedure  tussen 16 januari 2019 en 1 april 2019

Je doet mee aan de selectieprocedure. Deze procedure bestaat uit de volgende verplichte  elementen:
  1. Vul het motivatieformulier in
    Na je aanmelding via Studielink ontvang je een motivatieformulier. We dienen het motivatieformulier uiterlijk 1 april 2019 in ons bezit te hebben.
  2. Kom naar de selectiedag
    Tijdens deze dag krijg je een schrijfopdracht die meetelt in de selectieprocedure en maak je twee online toetsen op het gebied van wiskunde en scheikunde.
  3. Doe online de persoonlijkheidstest studiegedrag
    Aan de hand van deze test kunnen we bepalen of jouw studiegedrag past bij de opleiding. Toegepaste Biologie. Je krijgt hierover na 30 januari 2019 per e-mail bericht als je je hebt aangemeld voor de opleiding via Studielink. (Check indien nodig ook je spambox).

Stap 6: Je krijgt je rangnummer op 15 april 2019

Op 15 april 2019 krijg je via de e-mail je rangnummer van Studielink. Rond die tijd krijg je van de opleiding eveneens per e-mail een motivering van dit rangnummer. Als je het niet eens bent met het rangnummer, dan kun je binnen 6 weken na ontvangst van de e-mail bezwaar maken bij de opleiding. Hoe dit moet staat in de email. Er is géén bezwaar mogelijk tegen de methode van selecteren en/of de gehanteerde selectiecriteria.

Stap 7: Accepteer je plaats binnen 2 weken

Als je een plaats krijgt aangeboden, moet je deze binnen 2 weken via Studielink accepteren of weigeren. Natuurlijk moet je wel aan de toelatingseisen van de opleiding voldoen, om ook echt te kunnen starten.

Algemene selectieprocedure

Zijn er meer aanmeldingen voor een opleiding dan plaatsen? Dan vindt er een selectie plaats van de aangemelde studenten bij de hogeschool. Deze selectie vindt plaats tussen 15 januari en 15 april. De hogeschool of universiteit maakt dit tijdig bekend op haar website.

Selectie op basis van rangnummer

Op basis van de selectie, maakt de hogeschool een ranglijst van alle deelnemers. De student met het beste resultaat krijgt het beste rangnummer en komt bovenaan de ranglijst.

Wanneer geen selectie nodig is

Melden minder studenten zich aan dan het maximaal aantal plaatsen? Dan is geen selectie nodig. Alle toelaatbare studenten krijgen dan op 15 april via Studielink een plaats aangeboden. Je moet de aangeboden plaats wel binnen 2 weken accepteren.

Uitslag op 15 april

Op 15 april krijgen de studenten die hebben meegedaan aan een selectie via Studielink hun rangnummer te horen en, indien dit rangnummer binnen de capaciteit van de opleiding valt, ook een plaats aangeboden. Je moet de aangeboden plaats binnen twee weken nadat je het bericht hebt ontvangen accepteren via Studielink. Anders komt de plaats te vervallen.

Alsnog een plaats

De instelling bepaalt tot wanneer zij doorgaat met het aanbieden van plaatsen. De mogelijkheid bestaat dus dat je alsnog wordt geplaatst omdat er een plek voor jou is vrijgekomen. Via Studielink krijg je bericht zodra je een plaats aangeboden hebt gekregen. Hou daarom steeds je mail en je Studielink-account in de gaten.